De aandelen van Canoo (GOEV) daalden in de eerste helft: zal het tij keren? | Invezz (2024)

De aandelenkoers van Canoo (NASDAQ: GOEV) is de afgelopen weken gestabiliseerd omdat beleggers zich concentreerden op de belangrijkste ontwikkelingen van het bedrijf. Het is de afgelopen 30 dagen met bijna 5% gestegen, waardoor het een marktwaarde heeft gekregen van ruim $143 miljoen. Toch is de economie de afgelopen twaalf maanden met bijna 82% en in de afgelopen vijf jaar met bijna 100% ingestort.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Er is enige vooruitgang, maar er blijven risico’s bestaan

Copy link to section

Canoo is, net als andere EV-bedrijven, de laatste tijd gestabiliseerd. De aandelen van Tesla zijn sinds het laagste punt dit jaar met ruim 60% gestegen. Andere EV-bedrijven zoals Rivian, Lucid en Nio zijn gestopt met dalen.

De aandelen van Canoo stegen nadat het bedrijf werd toegevoegd aan de Russell 3000-, Russell 2000- en de Russell Microcap-indexen. Deze opname is positief, aangezien deze zal worden overgenomen door ETF’s die deze fondsen volgen. Russell-indices hebben meer dan $10 biljoen aan activa.

De zaken van Canoo hebben het de afgelopen maanden goed gedaan. Het bedrijf heeft in Oklahoma een Foreign Trade Zone (FTZ)-certificering ontvangen, een maatregel die aanzienlijke besparingen zal opleveren. In juni ontving het bedrijf de eerste twee tranches productiemiddelen van Arrival, een Brits bedrijf dat failliet ging.

Canoo heeft ook aanzienlijke orders ontvangen van commerciële vloten, de overheid en het leger. Enkele van de bedrijven die bestellingen bij Canoo hebben geplaatst, zijn Walmart, USPS en NASA. In totaal heeft het orders ter waarde van meer dan $700 miljoen bevestigd en een totale orderportefeuille van meer dan $3 miljard.

Canoo is een ander bedrijf dan andere EV-namen zoals Tesla en Lucid doordat het zich richt op bedrijfsvoertuigen die ideaal zijn voor bedrijven en andere organisaties. De grootste concurrenten zijn bedrijven als Workhorse Group en Rivian, die voertuigen voor wagenparken produceren.

Canoo heeft ook zijn uitgaven en verliezen verminderd. In de meest recente financiële resultaten verbeterde het bedrijfsverlies van $81,52 miljoen in dezelfde periode in 2023 naar $62,6 miljoen. Het nettoverlies steeg echter naar ruim $110 miljoen, vooral als gevolg van een verlies op de reële waarde van de converteerbare schuld.

Canoo heeft ook geprobeerd zijn activiteiten geografisch uit te breiden. Het bedrijf betrad onlangs de Saoedi-Arabische markt ter waarde van 30 miljard dollar, waar het hoopt een toonaangevende leverancier van bedrijfsvoertuigen te worden. Het heeft ook geprobeerd de Britse markt te betreden.

Er blijven belangrijke uitdagingen bestaan

Copy link to section

De grootste uitdaging van Canoo is dat de balans de groeitrend mogelijk niet ondersteunt. Het sloot het laatste kwartaal af met slechts $3,6 miljoen aan contanten en equivalenten. Het heeft ook meer dan $3,9 miljoen aan geblokkeerde contanten, wat zeer ontoereikend is voor een bedrijf dat in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van meer dan $110 miljoen leed.

Dit alles betekent dat Canoo in de toekomst waarschijnlijk zeer verwaterend zal zijn. In juni diende het bedrijf een verzoek in om bijna 20 miljoen aandelen te verkopen in een poging zijn balans te versterken. Naar mijn inschatting heeft het bedrijf honderden miljoenen dollars nodig om zijn strategie goed uit te voeren. Het is onduidelijk waar dit geld vandaan zal komen.

Analyse van de aandelenkoersen van Canoo

Copy link to section

De aandelen van Canoo (GOEV) daalden in de eerste helft: zal het tij keren? | Invezz (1)

GOEV-grafiek door TradingView

Op de dagelijkse grafiek zien we dat de koers van het GOEV-aandeel in de eerste helft van het jaar een moeilijke prestatie heeft geleverd. Het daalde met meer dan 60%, waardoor het een van de slechtst presterende bedrijven in de sector is. Het presteerde ook minder goed dan belangrijke indices zoals de S&P 500- en Nasdaq 100-indices.

De aandelenkoers van Canoo is onder het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde gebleven en vond een sterke steun rond de $1,23. Het heeft ook een vallend wigkaartpatroon gevormd, dat zich naar de samenvloeiingszone heeft verplaatst.

In de meeste gevallen is het wigpatroon een populair bullish teken op de markt. Hoewel het bedrijf met enkele faillissem*ntsrisico’s wordt geconfronteerd, is het dus waarschijnlijk dat er in de tweede helft van het jaar een short squeeze zal optreden. Als dit gebeurt, kan het oplopen tot meer dan $ 4. Aan de andere kant bestaat er ook een risico dat de koers kan dalen en het laagste punt van het jaar tot nu toe van $1,25 opnieuw kan testen.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10

Learn more

De aandelen van Canoo (GOEV) daalden in de eerste helft: zal het tij keren? | Invezz (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6070

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.