ACO onthult 62 auto’s tellende deelnemerslijst voor Le Mans (2024)

Een deel van de deelnemerslijst was eerder al bekend op basis van de automatisch gekwalificeerde vaste deelnemers aan het FIA World Endurance Championshp en de teams die dankzij behaalde successen een automatische uitnodiging voor de 24-uursrace hebben ontvangen. Vrijdag maakte de ACO de overige deelnemers bekend die eveneens een uitnodiging hebben ontvangen voor de race.

Van de 75 aanmeldingen zijn 62 auto’s verzekerd van een plekje op de deelnemerslijst. Tien teams zijn door de ACO op de reservelijst geplaatst.

LMP1 - 6 auto's

De LMP1-klasse bestaat in juni uit slechts zes auto’s. Het fabrieksteam van Toyota, het afscheidnemende Rebellion en Team LNT nemen alle drie twee auto’s mee naar het Circuit de La Sarthe. ByKolles Racing – dat nog geen enkele race heeft gereden in het WEC dit seizoen – is op de reservelijst geplaatst.

LMP2 - 24 auto's

De LMP2-klasse bestaat in juni uit 24 teams waaronder de knalgele Oreca van Racing Team Nederland, die bestuurd zal worden door Giedo van der Garde, Frits van Eerd en Nyck de Vries. Job van Uitert (#32 United Autosports) en Ho-Pin Tung (#37 Jackie Chan DC Racing) zijn de andere twee Nederlanders die al zeker zijn van een Le Mans-deelname in de LMP2-klasse.

Dankzij het team van Richard Mille staat er in juni ook een geheel vrouwelijk LMP2-team op de startgrid. Katherine Legge, Tatiana Calderon en Sophia Flörsch vormen namelijk het rijderstrio van de #50 Oreca.

GTE Pro - 11 auto's

Naast de prototypes zullen er op 13 juni ook 31 GTE’s gaan racen op het Circuit de La Sarthe, verdeeld over de GTE Pro- en de GTE AM-klasse. In de Pro-klasse zijn in totaal 11 fabrieksteams van Aston Martin, Corvette, Ferrari en Porsche vertegenwoordigd. Porsche neemt vier 911 GTE’s mee naar Le Mans, Ferrari heeft dankzij het Amerikaanse Risi Competizione een derde ijzer in het vuur. Corvette en Aston Martin gaan allebei met twee auto’s de strijd aan.

Corvette-rijder Nick Catsburg is de enige Nederlander in de GTE Pro-klasse.

GTE AM - 20 auto's

Ook in de GTE AM-klasse staat er vooralsnog één Nederlander op de deelnemerslijst: Jeroen Bleekemolen klimt op Le Mans achter het stuur van de #57 Porsche, waarmee hij samen met Ben Keating en Felipe Fraga ook deelneemt aan het volledige WEC-seizoen. Dankzij de teams van Gear Racing en Iron Lynx staan er ook in deze klasse twee teams aan de start die volledig uit vrouwelijke coureurs bestaan. In totaal gaan er 20 GTE’s strijden om e overwinning in de AM-klasse.

Garage 56

Voor het eerst in vier jaar staat er dit jaar onder de noemer ‘Garage56’ ook weer een bijzonder innovatief project op de deelnemerslijst. De LMP2-bolide die gerund wordt door het team van Graff zal namelijk bestuurd gaan worden door drie coureurs die alle drie een fysieke beperking hebben. Het project valt onder de noemer Association SRT41 van Frederic Sausset, de Fransman die ondanks het feit dat zijn onderbenen en onderarmen zijn geamputeerd eerder ook al eens deelnam aan de legendarische 24-uursrace.

De 88e 24 uur van Le Mans wordt verreden op 13 en 14 juni.

Klik hier om de volledige deelnemerslijst te bekijken

ACO onthult 62 auto’s tellende deelnemerslijst voor Le Mans (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6630

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.